maandag 29 september 2014

Mod Podge

 Al een aantal jaar terug...hmm..ik denk eigenlijk wel dat het onderhand wel 10 jaar terug is (!!), had ik dit krijtbordje al eens met beschildert en met servetten beplakt..
Nu denk ik, ...waarom heb ik daar niet even een fotootje van gemaakt?
Een vriendin van mij had deze techniek nog nooit gedaan, en wilde dit ook graag leren.
En ik gebruik dit krijtbordje eigenlijk een paar keer per week wel, om mijn boodschapjes op te schrijven en zelfs voor een kleine ♥ kattebel voor Joop...
Duss...dit krijtbordje kon onderhand ook wel een opfrisbeurtje gebruiken.
Eerst heb ik hem weer fris geschildert met een op waterbasis matte verf.
Toen beplakt met de roosjes van de (erg mooie )servetten, en daarna het geheel opgeschuurd voor een beetje doorleefd karakter,
want we willen het niet té nieuw laten lijken, he?  :) 
Ondertussen is er nogal wat gebeurd met de servettentechniek. Tegenwoordig kun je overal Mod Podge verkrijgen, van de Wibra tot de Xenos, en zelfs in allerlei kleurtjes...
Ook kun je het nog gemakkelijker zelf maken door water te mixen met houtlijm..( 2 delen lijm op 1 deel water)


                            ( klik op de foto voor de benodigdheden :-))


....bedankt voor je bezoekje,en een heel fijne dag. Groetjes,Marian

dinsdag 23 september 2014

September 2014September 2014

Heerlijk nazomerweertje in de ochtend zo rond een uur of tien...Ik ga weer richting Leeuwarder Bos voor een rondje met Charlie.
Zoals gewoonlijk langs het winkelcentrum richting Kei, langs het multifunctioneel centrum, en daarnaast is een wooncentrum voor ouderen, die niet zo goed meer in de maatschappij mee kunnen komen.
Voor mij loopt een jongeman die net bij die woongemeenschap vandaan kwam. Op het eerste gezicht dacht ik dat hij daar waarschijnlijk op bezoek was geweest… Ik liep een zo’n tien meter achter hem, en toen zag ik pas zijn shabby kleding, een paar afgetrapte schoenen zijn vieze handen. Hoe oud zal hij zijn…misschien een jaar of 27? Onmiskenbaar een thuisloze, zoals je die hier vaak treft.
Een flesje water in zijn rechterhand, en ik meende in zijn andere hand achteloos een zakje met een of ander boodschapje te zien.Het ziet er een beetje raar en verfrommeld uit. Zou hij dat nu uit die afvalbak bij het wooncentrum hebben gehaald?
Hij sjokt en slingert voor mij uit. Ondertussen kijkt hij af en toe half achterom. Charlie wil niet echt opschieten en we lopen nog steeds achter hem.
Ondertussen zit ik te graaien in mijn tasje, op  zoek naar een eurootje, die ik hem wil toestoppen, om misschien een vers broodje te kunnen halen..,Dan zie ik het pas,… inderdaad een flesje water, maar in zijn linkerhand een verpakking met 4 blikjes goedkoop bier van de Aldi.
Jemig….Alweer zo eentje, denk ik .Vergeet dat geld maar…hij zou er toch maar weer drank van halen..
Ach, arme jongen..
Het Bos is een hang en slaapplek voor degenen die thuisloos zijn,,,Ik kijk er niet meer van op.Zolang 'ze ' niet vervelend zijn, heb ik er geen moeite mee. Iedereen heeft zijn verhaal, en wie weet wat voor verleden deze jongen heeft. Triest hoor…daar loop ik met mijn mobiele telefoon in mijn tasje..mijn ipod…en mijn hondje…”living my perfect life..”
Ik loop hem voorbij, en knik hem toe en zeg, ‘goeiemorgen’…Hij kijkt me een beetje verrast aan…misschien verwachtte hij niet dat iemand hem een goeiemorgen zou toewensen.
Maar ik krijg een paar vriendelijke ogen te zien. Weliswaar een beetje troebel…misschien niet eens van de drank, maar van een slaaptekort…wie weet?
Goh, wat is hij eigenlijk nog jong…het zal toch je zoon maar zijn, denk ik dan…na een paar meter graai ik toch maar weer in mijn tasje,,,en vind een paar centen, loop naar hem toe, en geef het aan hem…Koop er maar een lekker broodje van, zeg ik hem…
Ik weet natuurlijk wel beter…dat broodje zou hem goed doen, maar wie ben ik om hem advies te geven…
Wat is het toch makkelijk om iemand blij te maken, voor een momentje…
Dankbaar neemt hij het aan..
Mijn geweten is een beetje gesust…en terwijl ik verder loop krijg ik tranen in mijn ogen…ik ga verder met mijn leventje, en zo’n jongen ook, maar dan op zijn eigen manier,,,
Ik hoop datje het redt, jongen..

                        ( klick to enlarge - deze foto is niet van september, maar is wel onderdeel van het                                          Leeuwarder Bos..en is eerder deze zomer genomen)
                          ....bedankt voor je bezoekje,en een heel fijne dag. Groetjes,Marian